Zestaw chromatografia barwników spożywczych i fotosyntetycznych - szkoła podstawowa i średnia
towar niedostępny
Opis
Podstawy chromatografii – chromatografia barwników spożywczych i fotosyntetycznych - zestaw dla szkół podstawowych i średnich.
Zestaw zawiera pełną instrukcję wykonania doświadczeń wraz z informacjami z zakresu chromatografii, chemii fizycznej oraz przydatne wzory i prawa fizykochemiczne; barwniki spożywcze oraz odczynniki potrzebne do wykonania chromatografii barwników spożywczych i fotosyntetycznych wraz ze szkłem laboratoryjnym i paskami bibuły chromatograficznej.
Zawartość zestawu:
1. Opracowanie zestawu wraz z przydatnymi wynikami i kartami pracy oraz opis doświadczeń.
2. Zlewka 50 ml - 5 szt.
3. Paski chromatograficzne bibułowe - 100 szt.
4. Zestaw barwników żywności:
– Czerwień koszelinowa 25 ml
– Błękit brylantowy 25 ml
– Azorubina 25 ml
– Tartrazyna 25 ml
– Żółcień chinolinowa 25 ml
– Indygotyna 25 ml
– Zieleń pistacjowa 25 ml
– Brąz kakaowy 25 ml
5. Pipety Pasteura - 30 szt.
6. Eluenty:
– Benzyna ekstrakcyjna 200 ml
– Aceton 200 ml
– Etanol 200 ml
– Toluen 200 ml
– Kwas octowy 200 ml
7. Sączki jakościowe - 100 szt.
8. Bagietki - 6 szt.